Espanjaan

Isla de Zorrozan venemuseo

Historia ja tausta

Bilbao paikkakunnalla sijaitseva Isla de Zorrozan venemuseo perustettiin vuonna 2003. Sen tarkoituksena on säilyttää ja esitellä merenkulun historiaan liittyviä esineitä ja veneitä. Museo sijaitsee Zorrozan saarella, joka on Biskajanlahdella sijaitseva saari.

Kokoelmat ja näyttelyt

Isla de Zorrozan venemuseo on koti laajalle kokoelmalle erilaisia veneitä. Kokoelmaan kuuluu perinteisiä kalastusveneitä, kuten Bilbaon punta, sekä purjeveneitä ja moottoriveneitä eri aikakausilta. Museo on erikoistunut Biskajanlahden alueen veneisiin ja niiden rakentamiseen.

Museossa on myös laaja valikoima merenkulun historiaan liittyviä esineitä, kuten navigointivälineitä, purjehdusvarusteita ja kalastusverkkoja. Näiden esineiden avulla museo tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua merenkulun ja veneilyn perinteisiin.

Yksi museon merkittävimmistä nähtävyyksistä on seilaava museolaiva Urkiola. Urkiola oli alun perin kalastusalus, mutta se restauroitiin ja avattiin museolaivana vuonna 2009. Vierailijat voivat astua laivaan ja tutustua sen historiaan sekä kalastusmenetelmiin.

Museon tarina

Isla de Zorrozan venemuseo sai alkunsa paikallisten harrastajien ja merenkulun historiasta kiinnostuneiden henkilöiden aloitteesta. He näkivät tarpeen säilyttää ja esitellä Biskajanlahden alueen merenkulun perinteitä ja päättivät perustaa museon.

Museo avattiin vuonna 2003 ja se on siitä lähtien ollut suosittu nähtävyys niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoillekin. Museon tavoite on edelleen pitää yllä ja jakaa tietoa merenkulun historiasta ja perinteistä. Museo jatkaa kokoelmiensa laajentamista ja sen tavoitteena on säilyttää ja elvyttää alueen merenkulun kulttuuriperintöä.


Isla de Zorrozan venemuseo

Virtuaalikierros

Isla de Zorrozan venemuseossa voit nyt kokea virtuaalikierroksen, joka vie sinut museon upeiden näyttelytilojen läpi. Virtuaalikierros tarjoaa mahdollisuuden tutustua museon kokoelmiin ja näytteilleasetteluihin kätevästi omalta kotisohvaltasi. Käytä tietokonetta tai älypuhelinta ja sukella museon maailmaan virtuaalisesti!

Tapahtumat ja Aktiviteetit

Isla de Zorrozan venemuseo järjestää säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja kaikenikäisille. Tervetuloa esimerkiksi viikonloppuisin järjestettäviin työpajoihin, joissa voit oppia valmistamaan perinteisiä paikallisia veneitä tai osallistua erilaisiin näyttelyn avajaisiin ja teemapäiviin. Museossa järjestetään myös luentoja ja keskustelutilaisuuksia veneisiin ja merenkulkuun liittyvistä aiheista. Tarkista museon verkkosivuilta tulevat tapahtumat ja aktiviteetit ja osallistu mielenkiintoisimpiin!

Opastus ja Koulutus

Isla de Zorrozan venemuseo tarjoaa opastettuja kierroksia museossa. Kokenut oppaamme johdattaa sinut kokoelmiemme saloihin ja kertoo mielenkiintoisia tarinoita veneistä ja merenkulun historiasta. Opastetut kierrokset sopivat niin yksittäisille museovierailijoille kuin ryhmille. Museossa järjestetään myös koulutusohjelmia, joissa voi syventyä tarkemmin veneisiin ja merenkulun maailmaan. Kysy lisää opastus- ja koulutusmahdollisuuksista museon henkilökunnalta tai varaa paikkasi etukäteen museon verkkosivuilta.


Museokauppa

Isla de Zorrozan venemuseon museokauppa tarjoaa laajan valikoiman merenkulkuun ja veneilyyn liittyviä tuotteita. Kaupasta löytyy muun muassa kirjallisuutta, karttoja, veneilyvarusteita sekä matkamuistoja. Museokauppa on avoinna museon aukioloaikoina ja sieltä voi ostaa tuliaisia tai syventää tietämystään merenkulun historiasta.

Kävijän Opas

Isla de Zorrozan venemuseo tarjoaa kävijöilleen erityisen opasmateriaalin, joka auttaa tutustumaan museoon ja sen näyttelyihin. Opas sisältää tietoa museon historiasta, näyttelyiden taustoista sekä kuvaukset esillä olevista veneistä. Opasmateriaali on saatavilla sekä monikielisenä painettuna materiaalina että älypuhelinsovelluksena.

Aukioloajat ja Liput

Isla de Zorrozan venemuseo on avoinna ympäri vuoden, mutta aukioloajat vaihtelevat kausittain. Museo on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10-18 ja lauantaisin klo 10-14. Museo on suljettu sunnuntaisin. Liput museoon voi ostaa joko paikan päällä tai etukäteen verkossa. Lipun hintaan sisältyy pääsy kaikkiin näyttelyihin ja opastettuihin kierroksiin.

Sijainti

Isla de Zorrozan venemuseo sijaitsee Bilbaon kaupungissa, Biskajan lahden rannalla. Museo löytyy osoitteesta Paseo del Puerto, numero 10. Paikalle pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä tai omalla autolla. Lähin metroasema on Zorroza, josta on lyhyt kävelymatka museoon. Museolla on myös pysäköintialue vierailijoille.