Espanjaan

Museo de Miniaturas

Historia ja Tausta

Fuengirolan Museo de Miniaturas on yksi Espanjan suosituimmista matkailukohteista, ja se sijaitsee Aurinkorannikolla Málagan maakunnassa. Museo on avoinna ympäri vuoden ja tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua pienoismalleihin eri aikakausilta.

Museon perustamisesta vastasi fuengirolalainen liikemies ja keräilijä, Juan Elegido Millán. Millán aloitti miniatuurien keräämisen jo nuorena, ja intohimo pienoismalleihin vei hänet lopulta perustamaan oman museon. Museon tarkoituksena on säilyttää ja esitellä pienoismalleja, jotka kuvaavat eri aikakausia ja kulttuureja.

Kokoelmat ja Näyttelyt

Museon kokoelmat ovat erittäin laajat ja monipuoliset, ja ne kattavat eri aikakausien ja kulttuurien pienoismallit. Kokoelmissa on esillä muun muassa historiallisia rakennuksia, kuten linnoja ja kirkkoja, sekä eri aikakausien elämänmenoa kuvaavia pienoismalleja.

Näyttelyt tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden astua ajassa taaksepäin ja nähdä, millaista elämä on ollut eri aikakausilla. Museo esittelee esimerkiksi antiikin Rooman ja Egyptin elämää, keskiaikaisten linnojen ja ritarikuntien maailmaa sekä viktoriaanisen ajan hienostolaiselämää.

Museon pienoismallit ovat äärimmäisen tarkkoja ja yksityiskohtaisia. Ne on valmistettu huolellisesti käsin ja niissä on kiinnitetty erityistä huomiota pieniin yksityiskohtiin ja mittakaavaan. Museon tavoitteena on tuoda esille pienoismallien taide- ja käsityötaitoa sekä herättää vierailijoissa kunnioitusta menneiden aikojen kulttuuria ja historiaa kohtaan.

Museon Tarina

Fuengirolan Museo de Miniaturas avattiin yleisölle vuonna 1996, ja siitä lähtien se on kerännyt huomiota ja kiitosta vierailijoilta ympäri maailmaa. Museon tavoitteena on tarjota vierailijoille ainutlaatuinen ja opettavainen kokemus, jossa he voivat tutustua eri aikakausien ja kulttuurien historiaan pienoismallien avulla.

Museo on kasvanut vuosien varrella ja laajentanut kokoelmiaan. Se järjestää myös erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä, kuten työpajoja ja luentoja, jotka tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden oppia lisää pienoismalleista ja niiden taustoista.

Fuengirolan Museo de Miniaturas on suosittu paikka niin lapsille kuin aikuisillekin. Se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden oppia ja ihmetellä menneitä aikoja ja kulttuureita ainutlaatuisella tavalla. Museo on ehdoton kohde kaikille, jotka ovat kiinnostuneita historiasta, taiteesta ja käsityötaidoista.Museo de Miniaturas – Fuengirola

Museo de Miniaturas – Fuengirola

Virtuaalikierros

Museo de Miniaturas tarjoaa ainutlaatuisen virtuaalikierroksen, joka mahdollistaa vierailun museossa missä ja milloin tahansa. Virtuaalikierroksen avulla voit tutustua kokoelmiin ja näyttelyihin kotisohvaltasi käsin. Voit zoomata lähelle ja kauas, liikkua tiloissa vapaasti ja saada lisätietoja kokoelmista sekä näyttelyistä. Virtuaalikierroksen avulla saat aitoa museokokemusta, vaikka et pääsisi paikan päälle. Voit käynnistää virtuaalikierroksen museon verkkosivuilta.

Tapahtumat ja Aktiviteetit

Museo de Miniaturas järjestää säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja kaikenikäisille. Museossa on esimerkiksi työpajoja, joissa lapset ja aikuiset voivat päästää luovuutensa valloilleen ja luoda omia miniatyyritaideteoksiaan. Museossa järjestetään myös teemapäiviä, kuten eläimistä ja luonnosta kertovia päiviä, joissa voi oppia uutta ja nähdä mielenkiintoisia näyttelyesineitä. Voit seurata museon verkkosivuja tai sosiaalisen median kanavia pysyäksesi ajan tasalla tulevista tapahtumista ja aktiviteeteista.

Opastus ja Koulutus

Museo de Miniaturas tarjoaa erilaisia opastus- ja koulutuspalveluita vierailijoille. Museon opas voi johdattaa sinut läpi näyttelyiden ja kertoa niiden taustalla olevista tarinoista ja historiasta. Opastettu kierros tarjoaa syvemmän ymmärryksen museosta ja sen kokoelmista. Museon henkilökunta on myös valmis järjestämään erilaisia koulutustilaisuuksia, kuten luentoja tai työpajoja, jotka voivat keskittyä miniatyyritaiteen historiaan, tekniikoihin tai luomiseen. Opastus- ja koulutuspalveluita voi tiedustella museon asiakaspalvelusta.


Museokauppa

Museo de Miniaturas in Fuengirola is home to a charming museum shop that offers visitors a variety of products related to miniatures. The shop features a wide range of miniature models, including dollhouses, cars, and historical figures. Additionally, visitors can find miniature accessories, such as furniture, decorations, and clothing items. The shop also sells books, postcards, and other souvenirs that reflect the miniature theme. With its unique and specialized merchandise, the museum shop at Museo de Miniaturas is a must-visit for miniature enthusiasts.

Kävijän opas

Visitors to Museo de Miniaturas will find themselves immersed in a world of tiny wonders. The museum houses an extensive collection of miniature models crafted with exceptional attention to detail. From intricately designed dollhouses to miniature landscapes, the exhibits offer a glimpse into a meticulous and enchanting world. The museum provides informative guides that help visitors navigate the exhibits and provide interesting information about the miniature models on display. These guides ensure that visitors can fully appreciate the craftsmanship and artistry behind each piece.

Aukioloajat ja liput

Museo de Miniaturas is open to the public from Tuesday to Sunday. The museum’s opening hours are from 10:00 AM to 5:00 PM. However, please note that the museum is closed on Mondays. To ensure a smooth and enjoyable visit, it is recommended to check the museum’s website or contact them directly for any potential changes in opening hours.

As for ticket prices, adults can enter the museum for a fee of €10, while children under the age of 12 can enjoy a discounted price of €5. The museum also offers special rates for groups, students, and seniors. It is worth noting that purchasing tickets online in advance is highly recommended, as it guarantees a spot and reduces waiting time.

Sijainti

Museo de Miniaturas is conveniently located in the heart of Fuengirola, making it easily accessible for both locals and tourists. The museum is situated on Calle Marbella, just a short walk away from the town’s main plaza. The central location ensures that visitors can easily incorporate a visit to the museum into their exploration of Fuengirola’s picturesque streets and attractions.