Espanjaan

Barcelonan museot

Barcelona, Espanjan toiseksi suurin kaupunki, on tunnettu rikkaasta kulttuuristaan ja historiallisesta arkkitehtuuristaan. Yksi kaupungin kiinnostavimmista nähtävyyksistä ovat sen lukuisat maailmankuulut museot, jotka tarjoavat vierailijoilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua kaupungin rikkaaseen taide- ja historianperintöön.

Yksi Barcelonan suosituimmista museoista on Museo Nacional d’Art de Catalunya, joka sijaitsee Montjuïcin kukkulalla. Museo on kuuluisa erityisesti katalonialaisesta taiteesta ja tarjoaa laajan kokoelman maalauksia, veistoksia ja muita taide-esineitä keskiajalta nykypäivään. Vierailijat voivat ihailla muun muassa Antonio Gaudín arkkitehtuurin vaikutuksia tai Salvador Dalín surrealistisia teoksia.

Toinen suosittu museo on Picasso-museo, joka on omistettu maailmankuululle espanjalaiselle taiteilijalle Pablo Picassolle. Museo sijaitsee keskellä historiallista Bornin kaupunginosaa ja tarjoaa laajan kokoelman Picasson teoksia eri aikakausilta. Vierailijat voivat tutustua taiteilijan varhaisiin teoksiin, kubistisiin maalauksiin ja muihin merkittäviin luomuksiin.

Barcelonassa sijaitsee myös monia muita mielenkiintoisia museoita, kuten Miró-museo, Fundació Joan Miró. Tämä museo on omistettu espanjalaiselle modernille taiteilijalle Joan Mirólle ja tarjoaa näyttelyitä hänen maalauksistaan, veistoksistaan ja grafiikan töistään. Museo sijaitsee Montjuïcin kukkulalla ja sen kauniit puutarhat ja näköalat tekevät vierailusta täydellisen.

Kaiken kaikkiaan Barcelonan museot tarjoavat vierailijoilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden sukeltaa syvälle kaupungin historiaan ja taiteelliseen perintöön. Olipa vierailijan intohimona sitten taide, historia tai arkkitehtuuri, Barcelonasta löytyy museo joka tyydyttää mielenkiinnon kohteen.

 • Museu Picasso: Museu Picasso sijaitsee Barcelonan Vanhassa kaupungissa ja se on omistettu maailmankuulun taiteilijan Pablo Picasson teoksille. Museossa voi ihailla Picasson taiteen eri vaiheita ja tutustua hänen elämäänsä.
 • Museu Nacional d’Art de Catalunya: Museu Nacional d’Art de Catalunya on Espanjan kansallinen taidemuseo, jossa on laaja kokoelma katalonialaista taidetta. Museo sijaitsee Montjuïcin kukkulalla ja siellä voi nähdä muun muassa goottilaista ja romaanista taidetta.
 • Museu d’Història de Barcelona: Museu d’Història de Barcelona eli Barcelonan historian museo sijaitsee Barcelonan vanhassa kaupungissa. Museossa voi tutustua kaupungin rikkaaseen historiaan aina antiikista nykypäivään saakka.
 • Museu d’Art Contemporani de Barcelona: Museu d’Art Contemporani de Barcelona eli Barcelonan nykytaiteen museo on omistettu nykytaiteelle. Museossa voi nähdä erilaisia nykytaiteen teoksia, kuten maalauksia, veistoksia ja valokuvia.
 • Museu Marítim de Barcelona: Museu Marítim de Barcelona sijaitsee Barcelonan satama-alueella. Museossa voi tutustua merenkulun historiaan ja Barcelonan sidoksiin merenkulkuun.
 • Museu del Disseny de Barcelona: Museu del Disseny de Barcelona eli Barcelonan muotoilumuseo keskittyy esittelemään muotoilun eri osa-alueita, kuten muotia, graafista suunnittelua ja teollista muotoilua.
 • Museu de la Ciència de Barcelona: Museu de la Ciència de Barcelona eli Barcelonan tiedemuseo on suosittu kohde erityisesti lapsiperheille. Museossa voi tutustua tieteeseen ja teknologiaan interaktiivisten näyttelyiden avulla.
 • Museu de la Música de Barcelona: Museu de la Música de Barcelona eli Barcelonan musiikkimuseo esittelee musiikkiin liittyviä esineitä ja instrumentteja eri aikakausilta. Museossa voi oppia musiikin historiasta ja kuulla erilaisia musiikkiesityksiä.
 • Museu d’Arqueologia de Catalunya: Museu d’Arqueologia de Catalunya on Katalonian arkeologinen museo, joka sijaitsee Barcelonan lähellä Montjuïcin kukkulalla. Museossa voi tutustua alueen arkeologisiin löytöihin aina pronssikaudelta roomalaiseen aikaan.
 • Museu de la Xocolata: Museu de la Xocolata eli Suklaamuseo sijaitsee Barcelonan Vanhassa kaupungissa. Museossa voi oppia suklaan historiasta ja valmistuksesta sekä nähdä erilaisia suklaataiteen teoksia.
 • Museu del Modernisme de Barcelona: Museu del Modernisme de Barcelona keskittyy esittelemään modernismin aikakauden taidetta Barcelonassa. Museossa voi tutustua esimerkiksi Gaudín ja Puigin taideteoksiin.
 • Museu de les Arts Decoratives: Museu de les Arts Decoratives eli Koristetaiteen museossa voi ihailla erilaisia koriste-esineitä ja huonekaluja eri aikakausilta. Museo sijaitsee Barcelonan historiallisessa keskustassa.
 • Museu de Cera de Barcelona: Museu de Cera de Barcelona eli Vahamuseo sijaitsee Barcelonan keskustassa. Museossa voi nähdä erilaisia vahahahmoja, kuten julkkiksia ja historiallisia hahmoja.
 • Museu del Perfum: Museu del Perfum eli Hajuvesimuseo on paikka, jossa voi tutustua parfyymien valmistukseen ja historiaan. Museolla on myös oma parfyymikauppa.
 • Museu de Zoologia de Barcelona: Museu de Zoologia de Barcelona sijaitsee Barcelonan kaupunginpuistossa. Museossa voi tutustua eläinten maailmaan ja oppia niiden elämästä ja luonnonympäristöistä.
 • Museu de la Xinauta i Arqueologia Subaquàtica: Museu de la Xinauta i Arqueologia Subaquàtica eli Lähde- ja Meriarkeologia-museossa voi oppia sukeltamisesta ja tutustua merenpohjan arkeologisiin löytöihin.

Barcelona on uskomaton kaupunki täynnä historiaa, kulttuuria ja taiteellista ilmaisua. Se on matkakohde, joka tarjoaa uskomattoman määrän maailmanluokan museoita, joista jokainen tarjoaa ainutlaatuisen ja kiehtovan näkymän Espanjan rikkaaseen menneisyyteen. Tässä artikkelissa olemme listanneet muutamia näistä upeista museoista, jotta voit suunnitella täydellisen museokierroksen Barcelonassa.

Nämä museot sisältävät maalauksia, veistoksia, arkeologisia löytöjä ja paljon muuta, ja jokaisessa niistä on omat tarinansa kerrottavanaan. Alasivuilla tarjoamme tarkempaa tietoa kustakin museosta, jotta voit valita ne, jotka kiinnostavat sinua eniten.

Kehotamme myös jakamaan tätä artikkelia sosiaalisessa mediassa, jotta muutkin voivat nauttia näistä upeista museoista. Keskustele myös tämän sivun tai alasivujemme kommenteissa omista kokemuksistasi Barcelonan museoista. Ehkä löydät samanhenkisiä matkustajia, joiden kanssa voit jakaa tätä unohtumatonta kokemusta.

Lopuksi meidän on sanottava, että vaikka tässä artikkelissa olemme listanneet muutamia Barcelonan museoita, tämä hämmästyttävä kaupunki tarjoaa lukuisia muita nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Älä unohda tutustua Espanjan gastronomiaan, nauttia kaupungin kauniista arkkitehtuurista ja viettää aikaa sen kiehtovilla kaduilla.

Toivotamme sinulle ihanaa matkaa Barcelonaan ja uskomattomia elämyksiä sen upeissa museoissa! Muista jakaa matkakokemuksesi ja suositella näitä museoita muillekin, jotka kaipaavat inspiraatiota ja kulttuurielämyksiä.