Espanjaan

Bilbaon merenkulkumuseo

Historia ja tausta

Bilbaon merenkulkumuseo sijaitsee Bilbaon kaupungissa Espanjassa ja se on perustettu vuonna 2003. Museon perustamisen taustalla oli tavoite kertoa Bilbaon pitkästä merenkulun historiasta ja sen vaikutuksesta kaupungin kehitykseen.

Bilbaolla on ollut vahva merenkulullinen identiteetti jo keskiajalta lähtien, ja kaupungin talous on pitkään nojannut satamatoimintaan. Museon tavoitteena onkin tuoda esiin merenkulun merkitys paitsi taloudellisessa, myös kulttuurisessa mielessä.

Kokoelmat ja näyttelyt

Bilbaon merenkulkumuseon kokoelmat koostuvat laajasta valikoimasta esineitä ja artefakteja, jotka liittyvät merenkulkuun ja satamatoimintaan Bilbaossa. Kokoelmista löytyy esimerkiksi perinteisiä purjelaivoja, navigointivälineitä, astioita, valokuvia ja historiallisia dokumentteja.

Museon näyttelyt tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua Bilbaon merenkulun historiaan ja sen merkitykseen kaupungin kehityksessä. Näyttelyt keskittyvät muun muassa satamatoimintaan, laivanrakennukseen, merenkulun tekniseen kehitykseen ja merimiesten elämään.

Bilbaon merenkulkumuseo järjestää myös vaihtuvia näyttelyitä, jotka tarkastelevat laajemmin merenkulun nykytilaa sekä sen ympäristövaikutuksia. Näiden näyttelyiden tarkoituksena on lisätä tietoisuutta merenkulun haasteista ja edistää kestävämpää merenkulkua.

Museon tarina

Bilbaon merenkulkumuseon tarina sai alkunsa kaupungin halusta kunnioittaa ja säilyttää sen rikasta merenkulullista historiaa. Museo perustettiin yhteistyössä paikallisten merenkulkualan yritysten ja asiantuntijoiden kanssa, jotka ovat myös olleet mukana kokoelman kartuttamisessa ja näyttelyiden suunnittelussa.

Museo avasi ovensa yleisölle vuonna 2003 ja on siitä lähtien tarjonnut vierailijoilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Bilbaon merenkulun menneisyyteen ja sen vaikutukseen kaupungin nykyisyydessä. Museo on saanut runsaasti kiitosta sekä paikallisilta asukkailta että matkailijoilta, ja se onkin yksi Bilbaon tärkeimmistä kulttuurikohteista.

Virtuaalikierros

Bilbaon merenkulkumuseo tarjoaa virtuaalikierroksen, jonka avulla voi tutustua museon näyttelyihin ja kokoelmiin etänä. Kierroksen avulla voi kokea museon tunnelman ja oppia merenkulun historian merkityksestä Bilbaon alueella. Virtuaalikierros tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen merenkulkuperinteisiin ja nähdä näyttelyitä kuvien ja videoiden avulla. Kierros on helppo hahmottaa ja siinä on interaktiivisia elementtejä, jotka tekevät kokemuksesta mielenkiintoisen ja opettavaisen.

Tapahtumat ja Aktiviteetit

Bilbaon merenkulkumuseo järjestää erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja ympäri vuoden. Museossa järjestetään esimerkiksi merenkulkua käsitteleviä luentoja, teemakierroksia ja näyttelyiden avajaisia. Lisäksi museo järjestää erilaisia työpajoja, joissa voi osallistua esimerkiksi perinteisten merimiesknoppiaisten tekoon tai purjelaivan rakentamiseen. Aktiviteetit tarjoavat mahdollisuuden oppia merenkulun taitoja ja tutustua lähemmin alan perinteisiin ja historiaan.

Opastus ja Koulutus

Bilbaon merenkulkumuseo tarjoaa opastusta ja koulutusta eri kävijäryhmille. Museossa on saatavilla koulutusohjelmia lapsille, nuorille ja aikuisille, jotka tarjoavat syvällisempää tietoa merenkulusta. Opastetulla kierroksella museon asiantunteva henkilökunta johdattaa kävijät näyttelyiden läpi ja tarjoaa lisätietoa merenkulun historiasta ja Bilbaon merenkulkualan merkityksestä. Opastus ja koulutusmahdollisuudet tekevät museosta loistavan vaihtoehdon koululaisryhmille tai muille oppimista ja kulttuurin kokemista arvostaville vierailijoille.

Museokauppa

Bilbaon merenkulkumuseossa sijaitseva museokauppa tarjoaa laajan valikoiman merenkulkuteemaisia tuotteita. Museokaupasta voi ostaa esimerkiksi merenkulkuun liittyviä kirjoja, julisteita, koruja, laivan pienoismalleja ja matkamuistoja. Valikoimasta löytyy tuotteita eri hintaluokissa, joten jokaiselle löytyy varmasti jotain mielenkiintoista. Museokaupassa voi myös hankkia liput näyttelyihin ja tapahtumiin.

Kävijän opas

Bilbaon merenkulkumuseo tarjoaa kävijöilleen opastettuja kierroksia, joilla pääsee syventymään merenkulun historiaan ja näyttelyiden sisältöön. Opastukset ovat ammattitaitoisia ja informatiivisia, joten ne tarjoavat erinomaisen tavan oppia lisää merenkulun maailmasta. Lisäksi museossa on saatavilla myös opaskirjoja, jotka auttavat itsenäisessä tutustumisessa näyttelyihin. Opastus- ja infomateriaali on espanjan ja englannin kielillä, joten myös kansainväliset kävijät saavat hyvän kokemuksen museosta.

Aukioloajat ja liput

Bilbaon merenkulkumuseo on avoinna ympäri vuoden, mutta aukioloajat vaihtelevat hieman kausittain. Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10.00–19.00. Maanantaisin museo on suljettu. Liput museoon voi ostaa joko paikan päällä tai ennakkoon verkkokaupasta. Aikuisen lipun hinta on 10 euroa ja alennuslipun (lapset, opiskelijat, eläkeläiset) hinta on 6 euroa. Alle 6-vuotiaat lapset pääsevät museoon ilmaiseksi.

Sijainti

Bilbaon merenkulkumuseo sijaitsee Bilbaon kaupungin keskustassa, osoitteessa Muelle Ramón de la Sota, 1, 48013 Bilbao, Bizkaia, Espanja. Museolle on hyvät liikenneyhteydet ja se on helposti saavutettavissa julkisilla liikennevälineillä tai omalla autolla. Lähin metroasema on Moyua, ja bussipysäkki sijaitsee aivan museon vieressä. Museon läheisyydessä on myös parkkipaikkoja autolla saapuville vierailijoille.