Espanjaan

Työpaikka Espanjasta

Töihin Espanjaan.

Koska Espanja kuuluu Euroopan Unioniin, on työn hankkiminen Espanjasta melko helppoa. Erillisiä työlupaa tai muuta paperisotaa ei tarvita. Suurimpana esteenä työn saannille voi olla kielitaito. Espanjalaiset puhuvat melko huonosti englantia, joten espanjan kielen oppiminen on ensimmäinen tehtävä.Onneksi espanja on melko helppoa ja monet keskeiset sanat avautuvat englannin kielen kautta.Lisäksi suurta apua on jos on joskus opetellut jotain muuta romaanista kieleltä. Romaaniset kielet, kuten espanja. italia ja ranska, ovat erittäin läheisiä toisilleen, jopa lähempänä kuin suomen viron kielet keskenään. 

Edes espanjan tai englannin kielen taito ei ole välttämätön vaatimus! Nimittäin Aurinkorannikolla on paljon suomalaisia yrityksiä. Niiden kautta voi kielitaidotonkin päästä kiinni työhön Espanjassa. Lisäksi on vähän ammattitaito vaativia töitä kuten siivoojan, rakennustyömaan ”yleismiesten”, varastomiesten ja puutarhanhoitajien töitä joissa kielitaitoa ei käytännössä tarvita lainkaan. Valitettavasti tällaiset työt ovat Espanjassa Suomeen verrattuna selvästi huonommin palkattuaja ja työvoiman saanti kyseisiin töihin ei ole Espanjassa suuri ongelma. 

Englanninkielen taito avaa uusia mahdollisuuksia. Englantia tarvitaan asiakaspalvelu tilanteissa turistikohteissa niin hotelleissa kuin ravintoloissakin. Varsinkin suuremmissa ravintoloissa yksi suomea ja englantia puhuva tarjoiluja on tervetullut lisä. Eikä ole huono asia ollenkaan osata vielä lisäksi jotain muuta pohjoismaista kieltä, esimerkiksi ruotsia. Saksan osaaminen on luonnollisesti suuri vahvuus kaikissa maailman turistikohteissa, ei vähiten Espanjan aurinkorannoilla. 

Ravintolaympäristö on erityisen tehokas paikka oppia vierasta kieltä. Pari kuukautta työtä espanjankielisessä ravintolassa ja sen jälkeen pystyy selviämään espanjaksi tavallisemmista käytännön tilanteista. Lisäksi espanjalainen mentaliteetti tulee tässä oppijan avuksi.Siinä missä britti tai saksalainen katselee nenänvarttaan pitkin huonosti kieltä puhuvaa, niin espanjalaista asia ei vaivaa yhtään. Kun saat asiasi sanottua edes jotenkin ymmärrettävästi, niin se riittää.

Eräs tie työpaikkaan Espanjassa on kansainväliset yritykset joiden konsernikieli on useimmiten englanti. Englantia puhuvat ovat silloin haluttuja työntekijöitä koska he auttavat muitakin työntekijöitä kehittämään ja ylläpitämään välttämätöntä kielitaitoa. 

Työpaikkoja voi kysellä työvoimatoimistosta tai työväiltykseen erikoistuneista yrityksistä. Linkkejä työ ja harjoittelupaikkoihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *