Espanjaan

Valencia

Valencia, Espanja

Valencia on Espanjan kolmanneksi suuri kaupunki. Kaupunki sijaitsee Välimeren rannalla eteläisessä Espanjassa noin 350 kilometrin päässä Madridista. Valenciassa asuu yli 800 000 asukasta ja on yksi Espanjan monipuolisimmista kaupunkilomakohteista. Valenciasta löytyy jokaiselle jotakin, kulttuuria, shoppailua, nähtävyyksiä, rantaelämää ja urheilua. Valencian ilmasto pysyy lämpimänä ympäri vuoden, kylmimpänäkin kuukautena, tammikuussa, päivälämpötilat ovat keskimäärin +16 astetta. Huhtikuulta lokakuulle lämpötilat ovat päivisin yleensä yli +20 astetta. Kuuminta on heinä-elokuussa, jolloin lämpöä on yleensä noin +30 astetta.

Kulttuuri

Yksi Valencian uusimmista ja tärkeimmistä nähtävyyksistä on vuonna 2004 valmistunut Ciutat de les Arts i de les Ciències eli Valencian taide- ja tiedekeskusjoka on myös Valencian suosituin vierailukohde ja nähtävyys. Valenciasta löytyy myös Valencian vanhakaupunki joka on täynnä ravintoloita, pikkupuoteja, kahviloita ja nähtävyyksiä. Siellä sijaitsee mm. Valencian katedraali joka on 1482 vuonna valmistunut kirkko, jonka rakennustyöt kestivät yli 200 vuotta. Vanhastakaupungista löytyy myös muita merkittäviä nähtävyyksiä mm. Torres de Serranos, Valenciaa suojanneesta muurista jäljelle jäänyt kaupunginportti sekä Lonja de la Seda, Unescon maailmanperintökohde joka oli silkin tukkukauppaa varten keskiajalla rakennettu rakennusryhmä.

Urheilu

Kaupungin merkittävin jalkapallo seura on Valencia CF, joka edustaa Espanjan pääsarjaa Primera Divisiónia ja sitä pidetään yhtenä Espanjan suurseuroista vaikka se välttämättä olekaan verrattavissa Barcelonan tai Real Madridin kaltaisiin jättiläisiin. Valencian kotipelit pelataan toistaiseksi 55 000 –paikkaisella Mestalla –stadionilla, mutta 61 500 –paikkainen stadion on jo rakenteilla. Toinen tunnettu seura on koripalloseura Valencia BC. Valencia BC on saanut paljon aikaan siihen nähden, että se perustettiin vasta vuonna 1986. Joukkue nousi vuonna 1988 ACB:hen joka on Espanjan korkein miesten koripallo sarjataso. Vuonna 1996 joukkue nousi uudelleen ja kaksi vuotta myöhemmin voitti Espanjan cupin.

Shoppailu

Valenciasta löytyy laaja valikoima erilaisia erikoisliikkeitä, muotivaatemyymälöitä sekä laukku- ja kenkäkauppoja. Valencian keskustassa ja keskustan läheisyydessä sijaitsee myös suuria tavarataloja ja ostoskeskuksia. Jos etsii muodikkaita vaatteita, laukkuja ja kenkiä, kannattaa suunnata Calle Colón –kadulle, jossa kaupungin trendikkäimmät myymälät sijaitsevat. Kadulla sijaitsee mm. lukuisten tunnettujen muotivaateketjujen mymälöitä, mukaan luettuna mm. H&M, Zara ja Mango. Kadun varrella sijaitsee myös El Corte Inglés –tavaratalo. Valencian kauppahalli on jo tunnelmansa vuoksi vierailun arvoinen kohde. Kauppahallista voi myös ostaa tuliaisiksi paikallisia herkkuja, kuten oliiveja tai erilaisia makeisia. Valencian suurimpia ostoskeskuksia ovat lähellä vanhaa kaupunkia sijaitseva Centro Nuevo ja vastapäätä Taiteiden ja tieteiden kaupunkia sijaitseva El Saler. Centro Nuevoksessa on yli 250 liikettä ja El Salerissa noin 160. Molemmista ostoskeskuksista löytää suuren valikoiman kahviloita,ravintoloita ja vaatekauppoja.

Tapahtumia

Yksi vuoden merkittävimmistä tapahtumista Valenciassa on Las Fallas –festivaali, jolla juhlistetaan kevään saapumista. 15.-19 maaliskuuta pidettäviin juhlallisuuksiin kuuluvat mm. upeat ilotulitukset ja paraatit. Moottoriurheilua seuraavat taas tuntevat Valencian MotoGPja Formula 1 -sarjojen osakilpailuista. Molemmat kisat tuovat vuosittain satojatuhansia kisaturisteja kaupunkiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *