Espanjaan

Mallorca

Niin kauan kuin muistan Mallorca on tarkoittanut lomailua etelän lämmössä. Mallorca on ensimmäisiä, jos ei aivan ensimmäinen suomalaisten matkakohde etelässä. Moni on menettänyt sille sydämensä ja palaa sitä hakemaan joka kesä.

Mallorcalle tehdään matkoja keväästä syksyyn. Matkailukausi alkaa kun meillä vielä räystään tippuvat ja päättyy kun taivaalta rätkii räntää ja autoilijat yllättyvät kesärenkaineen ensimmäisistä liukkaista keleistä. Koska saari on kaukana mantereesta niin Välimeren lämpötiloja tasaava vaikutus tuntuu. Kesälläkään ei ole tukahduttavan kuuma. Syksyllä lämmin merivesi pidentää matkailukautta.

Sydäntalvella saarella ei ole niin mukavaa, turistit ovat kaikonneet ja ilmasto on kuin meillä syyskuussa: tuulee viileästi ja välillä sataa vettä vaakasuoraan. Joskus aurinko kurkistaa pilvien lomasta ja hetken on mukavan lämmintä. Yöt ovat viileitä.

Saaren pääkaupunki on Palma de Majorca eli lyhyesti Palma. Moni sekoittaa sen toiseen turiskohteeseen La Palma :aan, joka on yksi Kanarian saarista .  

Mallorcan kartta
Mallorca lyhyesti:
  • sijaitsee Välimeressä ja kuuluu Espanjalle
  • espanjankielinen nimi Majorca
  • Pääkaupunki on Palma de Majorca
  • Saarella puhutaan espanjan lisäksi katalaania
  • Väkiluku on vähän alle 400 000

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *