Espanjaan

Bilbao

Bilbao – upea matkakohde Pohjois-Espanjassa

Kulttuuria ja historiaa Guggenheim-museossa

Bilbao tunnetaan erityisesti kuuluisasta Guggenheim-museostaan, joka on yksi maailman tärkeimmistä modernin taiteen museoista. Museo sijaitsee Nervión-joen rannalla ja sen näyttelytilat ovat vaikuttavan arkkitehtuurin taideteos itsessään. Guggenheim-museon kokoelman lisäksi siellä järjestetään usein kansainvälisiä näyttelyitä, joten matkailijat voivat ihailla monipuolista taiteen tarjontaa.

Piknik-illallinen Casco Viejo -kaupunginosassa

Bilbaon vanhassa kaupunginosassa, Casco Viejossa, on idyllisiä kapeita kujia, historiallisia rakennuksia ja tunnelmallisia kahviloita ja ravintoloita. Täällä voit viettää rennon päivän shoppaillen pikkuputiikeissa, tutustuen alueen katedraaliin ja maistellen paikallisia herkkuja. Parasta on kuitenkin nauttia piknik-illallinen yhdessä joen äärellä – osta lähikaupasta tuoreita tapaksia ja viiniä ja nauti ihanasta ilmapiiristä Casco Viejon puistossa.

San Mamés -stadionilla jalkapallotunnelmaa

Bilbao on myös jalkapallon ystävien unelmakohde, kiitos San Mamés -stadionin. Stadionilla pelaa espanjalainen liigajoukkue Athletic Bilbao, joka herättää intohimoja paikallisten keskuudessa. Halutessasi voit varata liput johonkin joukkueen kotiotteluun ja päästä kokemaan ainutlaatuista jalkapallotunnelmaa. Jopa jos et ole jalkapallon suurin fani, kannattaa silti vierailla stadionilla saadaksesi maistiaisen baskilaisesta kulttuurista ja intohimosta urheiluun.

Bilbaon rannat ja luontoelämykset

Vaikka Bilbao sijaitsee sisämaassa, kaupungista löytyy myös upeat rannat ja lähellä oleva luonto tarjoaa monia mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn. Bilbaon edustalla sijaitseva Getxo tarjoaa upeita rantaviivoja, ja pääset helposti vierailemaan Sopelanan ja Plentzin rannoilla. Jos kaipaat luontoelämystä, suuntaa Biskajanlahden rantojen ulkopuolelle ja tutustu Gaztelugatxen kalastajakylään, joka on suosittu vierailukohde upean luontonsa ansiosta.

Espanjalaisen keittiön herkkuja Bilbaossa

Espanjalaista ruokaa ja juomaa on tietysti mahdotonta unohtaa matkustaessa Bilbaoon. Kaupunki tarjoaa laajan valikoiman ravintoloita ja baareja, joissa voit nauttia paikallisista herkuista. Bilbaossa kannattaa ehdottomasti maistaa pintxosia, paikallisia tapaksia, jotka ovat usein koristeltuja ja tarjoillaan pienissä annoksissa. Lisäksi voit kokeilla baskilaisia erikoisuuksia, kuten txangurroa (rapuruukkua) ja bacalao pil-pil (turskaa valkosipulikastikkeessa). Ja tietenkin, älä unohda tilata lasillisen txakolí-kuohuviiniä tai paikallista olutta, jotta saat täydellisen espanjalaisen ruokailukokemuksen.

Bilbao tarjoaa matkailijoilleen upeita kulttuurielämyksiä, herkullista ruokaa ja kauniita maisemia. Kaupunki on täydellinen matkakohde sekä taiteen ja historian ystäville että rantalomaa kaipaaville.

Bilbao – Espanjan viinipääkaupunki

1. Bilbaon viinikulttuuri

Bilbao on Baskimaan pääkaupunki ja samalla tunnettu viinipääkaupunki Espanjassa. Kaupunki tarjoaa upeita viinikokemuksia paikallisille ja matkailijoille.

2. Txakoli-viinit

Bilbaon ympäristössä viljellään erityisesti txakoli-rypälettä, josta valmistetaan alueen tunnetuin viini. Txakoli on raikas ja hapokas viini, joka sopii erinomaisesti merenelävien ja paikallisten herkkujen kuten pintxosten kanssa nautittavaksi.

3. Viinireitit ja -kierrokset

Bilbaossa on mahdollista osallistua erilaisille viinireiteille ja -kierroksille, jotka tarjoavat syvällisen kokemuksen alueen viinintuotannosta. Kierrokset vievät vierailijat viinitiloille, joissa pääsee tutustumaan viinin valmistusprosessiin ja maistelemaan erilaisia viinejä.

4. Viinibaarit ja ravintolat

Bilbaossa on lukuisia viinibaareja ja ravintoloita, joissa on tarjolla laaja valikoima paikallisia viinejä. Viinibaarit ovat erityisen suosittuja, ja niissä voi nauttia lasin tai pari txakolia paikallisten tapasten kera.

5. Viinifestivaalit

Bilbaossa järjestetään useita viinifestivaaleja ympäri vuoden, jotka houkuttelevat sekä paikallisia että matkailijoita. Festivaaleilla pääsee tutustumaan alueen viinikulttuuriin ja maistelemaan erilaisia viinejä ammattilaisten ohjauksessa.

6. Viinimuseo

Bilbaossa sijaitsee myös viinimuseo, joka tarjoaa tietoa alueen viinintuotannoista ja viinikulttuurista. Museossa pääsee tutustumaan erilaisiin viinintuotantomenetelmiin ja oppimaan viinin maistelun taidon.

7. Viinitilat lähellä Bilbaota

Bilbaon lähellä sijaitsee useita viinitiloja, joilla voi vierailla ja tutustua alueen viinikulttuuriin. Viinitiloilla järjestetään usein opastettuja kierroksia ja maistelutapahtumia.

8. Viinien ostaminen

Bilbaossa on useita viinikauppoja, joista voi ostaa alueen parhaita viinejä matkalaukkuunsa. Kaupoista löytyy laaja valikoima paikallisia viinejä eri hintaluokissa.

Bilbao on ehdoton matkakohde viinin ystäville, joka tarjoaa upeita viinikokemuksia ja mahdollisuuden tutustua alueen viinikulttuuriin.
Pyyntö epäonnistui. Virhekoodi: 500 read timeout

Bilbao ja sielläLiikkuminen

Julkinen liikenne

Bilbaossa liikkuminen on helppoa ja kätevää, kiitos kaupungin hyvin toimivan julkisen liikenteen. Bilbaossa on erinomaisesti kehittynyt bussiverkosto, joka kattaa kaupungin laajasti. Bussit kulkevat säännöllisesti ja pysäkkejä löytyy runsaasti eri puolilta kaupunkia. Liput voi ostaa busseissa kuljettajalta tai automaateista ja ne ovat edullisia. Julkisen liikenteen lisäksi Bilbaossa on myös metroverkosto, joka tarjoaa nopean ja kätevän tavan liikkua kaupungin eri osien välillä. Metroasemia löytyy useilta keskeisiltä paikoilta ja liput voi ostaa lippuautomaateista.

Pyöräily

Bilbao on pyöräilijöiden suosima kaupunki ja tarjoaa hyvät puitteet pyöräilylle. Kaupungin keskustassa on useita pyöräkaistoja ja pyörätietä, jotka helpottavat liikkumista pyörällä. Lisäksi Bilbaossa on tarjolla kaupungin oma pyöräjärjestelmä, jonka avulla voi helposti vuokrata pyörän kaupunkikierrokselle. Pyörän voi noutaa joltakin järjestelmän automaatilta ja palauttaa mihin tahansa samaan järjestelmään kuuluvaan automaattiin.

Taksi

Taksi on myös hyvä vaihtoehto liikkumiseen Bilbaossa. Takseja voi löytää helposti kaupungin eri alueilta ja ne liikkuvat nopeasti ja turvallisesti. Takseilla on kiinteä hinnoittelu, joten matkan hinta on etukäteen selvillä. On kuitenkin hyvä huomata, että Bilbaossa taksit ovat yleensä kalliimpia kuin julkisen liikenteen käyttäminen.

Kävely

Kaupunki on suhteellisen pieni ja kompakti, joten kävely on erinomainen tapa tutustua Bilbaoon. Kävellen pääsee helposti kaikkiin keskeisiin nähtävyyksiin ja kaupungin osiin. Lisäksi kaupungissa on useita kävelykadut, jotka tarjoavat miellyttävän ympäristön kävelylle. Kävely on myös hyvä tapa nauttia kaupungin tunnelmasta ja ihastella sen arkkitehtuuria.

Bilbaossa liikkuminen on siis helppoa ja monipuolista. Matkailijalla on useita vaihtoehtoja liikkumiseen ja jokainen voi valita itselleen sopivimman tavan. On hyvä ottaa huomioon, että kaupungin keskusta-alueella liikenne voi olla vilkasta ja parkkipaikkoja voi olla vaikea löytää, joten julkisen liikenteen tai kävelyn käyttäminen voi olla suositeltava vaihtoehto.

Bilbao, upea matkakohde Espanjassa

Kulttuuri ja taide

Bilbao on kuuluisa taiteesta ja kulttuuristaan. Kaupungissa sijaitsee Guggenheim-museo, joka on yksi maailman tunnetuimmista taidemuseoista. Museossa voi ihailla modernia ja nykytaidetta sekä osallistua erilaisiin näyttelyihin ja tapahtumiin. Lisäksi Bilbaossa voi tutustua vanhaan kaupunkiin ja vierailla lukuisissa historiallisissa rakennuksissa ja kirkoissa.

Gastronomia

Bilbao on kuuluisa myös herkullisesta ruuastaan. Kaupungissa on paljon ravintoloita ja baareja, joissa voi maistella paikallisia erikoisuuksia, kuten pintxos-tikkuja, jotka ovat pieniä välipaloja. Bilbaon rantaravintoloissa voi nauttia meren antimia, kuten tuoretta kalaa ja äyriäisiä. Kaupungissa järjestetään myös ruoka- ja viinifestivaaleja, joissa voi tutustua baskilaiseen ruokakulttuuriin.

Urheilu ja luonto

Bilbaosta löytyy monia urheilumahdollisuuksia ja luonnonkauniita kohteita. Kaupungissa voi harrastaa esimerkiksi pyöräilyä, patikointia ja surffausta. Urheilukenttiä ja uima-altaita on tarjolla niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoillekin. Lisäksi lähellä Bilbaota sijaitsevat kauniit rannat ja luonnonpuistot, joissa voi rentoutua ja nauttia ulkoilusta.

Shoppailu

Bilbaosta löytyy monia kauppoja ja putiikkeja, joissa voi tehdä ostoksia. Kaupungissa on sekä pieniä paikallisia putiikkeja että tunnettuja kansainvälisiä brändejä. Bilbao on erityisen tunnettu muoti- ja design-kaupoistaan, joista voi löytää ainutlaatuisia ja tyylikkäitä vaatteita ja asusteita. Lisäksi kaupungista löytyy myös perinteisiä markkinoita, joilta voi ostaa paikallisia tuotteita, kuten juustoja, viinejä ja käsitöitä.

Nähtävyydet

Bilbaossa on paljon upeita nähtävyyksiä, joita ei kannata jättää väliin. Lisäksi museoiden ja historiallisten rakennusten lisäksi kaupungissa voi vierailla myös esimerkiksi akvaariossa, jossa voi tutustua merieläimiin ja osallistua erilaisiin aktiviteetteihin. Bilbaon kaupungin ympäristöstä löytyy myös monia kauniita kyliä ja luonnonnähtävyyksiä, kuten vuoria ja jokia.

Yöelämä

Bilbaossa on vilkas ja monipuolinen yöelämä. Kaupungissa on paljon baareja, klubeja ja yökerhoja, joissa voi nauttia musiikista ja tanssista. Bilbaon baarit ja klubit ovat kuuluisia erityisesti livemusiikistaan, ja kaupungissa järjestetään usein myös erilaisia konsertteja ja festivaaleja. Jokaiselle musiikin ystävälle löytyy varmasti sopiva paikka nauttia illasta.

Bilbao tarjoaa matkailijoille upean yhdistelmän kulttuuria, luontoa, gastronomiaa ja urheilua. Kaupunki on täynnä nähtävää ja koettavaa, ja siellä voi viettää unohtumattomia lomahetkiä.

Bilbao – Espanjan pohjoisen helmi

Guggenheim-museo

Bilbaon Guggenheim-museo on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä ja suosittu kohde matkailijoiden keskuudessa. Museo on arkkitehtoninen mestariteos, jonka on suunnitellut Frank Gehry. Rakennus on saanut inspiraationsa laivan muodosta ja se koostuu erilaisista metallisista jyrsijöistä. Museossa on esillä modernin taiteen kokoelma, joka sisältää teoksia tunnetuilta taiteilijoilta, kuten Andy Warholilta, Mark Rothkolta ja Jeff Koonsilta.

Casco Viejo

Casco Viejo, eli vanhakaupunki, on Bilbaon historiallinen alue, jossa voi tutustua kaupungin perinteisiin ja perimätietoon. Alueella on kapeita kujia, kauniita kirkkoja ja lukuisia baareja ja ravintoloita. Casco Viejossa voi myös vierailla Bilbaon katedraalissa, joka on peräisin 1300-luvulta. Alueella järjestetään myös viikoittain markkinat, joilla myydään paikallisia tuotteita, kuten tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja käsitöitä.

Lekeitio

Jos haluat tutustua lähialueen kauniiseen maisemaan ja perinteisiin, suosittelemme retkeä Bilbaosta Lekeition kauniiseen kalastajakylään. Lekeitio sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Bilbaosta ja tarjoaa upeat näkymät Kantabrianmerelle. Kylässä voi vierailla myös Goienetxean majakassa, josta avautuu upea näköala ympäröivään maisemaan. Lekeitiossa järjestetään myös perinteisiä kalastussaaliiden juhlaa, joka on hyvä tilaisuus tutustua paikalliseen kulttuuriin ja perinteisiin.

Bizkaia-brücke

Bizkaia-brücke, eli Puente Colgante, on maailman vanhin toimiva riippusilta ja se yhdistää Portugaleten kaupungin lähellä Bilbaota Getxoon. Silta oli aikoinaan tärkeä liikenteen väylä, mutta nykyään se on enemmänkin historiallinen nähtävyys. Sillan yli pääsee kävellen tai hissillä, ja ylhäällä silla tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan ja Bilbaon satamaan. Sillalla voi myös tutustua sen historiasta kertovaan näyttelyyn ja oppia lisää sen rakenteesta ja kehityksestä.

Bilbao Food Market

Bilbao on tunnettu myös herkullisesta ruoastaan, ja paras paikka maistella paikallisia herkkuja on Bilbao Food Market. Tämä ruokatori on täynnä erilaisia ravintoloita, baareja ja ruokakojuja, joissa voi maistella baskialueen herkkuja, kuten pintxoja ja meren antimia. Marketilta voi myös ostaa tuoreita paikallisia tuotteita, kuten lihaa, kalaa ja juustoja. Tämä on ehdoton vierailukohde ruoasta ja ruokakulttuurista kiinnostuneille matkailijoille.

Bilbao tarjoaa matkailijoille runsaasti nähtävää ja koettavaa, oli kiinnostuksesi sitten taide, historia, ruoka tai luonto. Kaupungissa on hyvin säilyneitä historiallisia alueita, upeita rakennuksia, herkullista ruokaa ja upeita maisemia. Bilbao on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde Espanjan pohjoisessa.
Pyyntö epäonnistui. Virhekoodi: 500 read timeout

Bilbao ja sen historia

Alustus

Bilbao on viehättävä matkakohde Espanjassa, joka sijaitsee Biskajanlahden rannalla Pohjois-Espanjassa. Kaupungilla on rikas historia ja se tunnetaan nykyään erityisesti Guggenheim-museostaan, modernista arkkitehtuuristaan ja herkullisesta baskiruoastaan.

Antiikin aika ja keskiaika

Bilbaon historia ulottuu aina antiikin aikaan asti, kun roomalaiset perustivat kaupungin alueelle. Keski-ajalla Bilbao kehittyi tärkeäksi kauppakaupungiksi Biskajanlahden kauppamerenkulun ansiosta. Kaupunki kasvoi ja vaurastui kaupankäynnin kautta ja sen väkiluku kasvoi merkittävästi tänä aikana.

Teollisen vallankumouksen aika

1800-luvulla Bilbao koki teollisen vallankumouksen, kun kaupungin merkittävä tuote oli rauta ja teräs. Bilbao oli johtava teollisuuskeskus Espanjassa ja kaupunki laajeni nopeasti teollistumisen ja rautatieliikenteen seurauksena. Monet teollisuusrakennukset ja -rakenteet ovat yhä nähtävissä kaupungissa.

Guggenheim-museon aika

Vuonna 1997 avattiin yksi Bilbaon merkittävimmistä nähtävyyksistä, Guggenheim-museo. Museo on arkkitehtoninen mestariteos, jonka on suunnitellut Frank Gehry. Se houkuttelee vuosittain tuhansia turisteja paikalle sen omaperäisen ja modernin rakenteen vuoksi. Museo on myös täynnä taiteenäyttelyitä ja kokoelmia, joiden avulla vierailijat voivat tutustua modernin taiteen maailmaan.

Nykyinen Bilbao

Nykyään Bilbao on elinvoimainen kaupunki, jossa yhdistyvät sekä moderni arkkitehtuuri että perinteiset baskilaiset piirteet. Kaupungin keskustassa sijaitseva Vanha kaupunki on suosittu vierailukohde, jossa voi nauttia herkullisista pintxos-tarjoiluista ja vierailla historiallisissa kirkkoissa ja muissa nähtävyyksissä. Lisäksi kaupungilla on upea rantakävelypromenadi, jossa voi ihastella merinäköaloja ja hengittää raikasta ilmaa.

Bilbao on myös tunnettu gastronomiastaan, erityisesti baskiruoasta. Kaupungissa on lukuisia ravintoloita, joissa voi maistaa herkullisia baskiruokia, kuten bacalao pil-pil (turskaa valkosipulilla) ja pintxos, pieniä tarjoiluja, jotka ovat erityisen suosittuja Bilbaossa.

Kaupungin kulttuuritarjonta on myös runsas, Bilbaossa järjestetään vuosittain lukuisia festivaaleja ja tapahtumia, kuten Bilbao BBK Live -musiikkifestivaali ja Semana Grande -juhla. Kaupunki houkuttelee myös urheilun ystäviä, sillä Bilbaossa sijaitsee tunnettu jalkapallojoukkue Athletic Club.

Bilbao on ehdoton vierailukohde Espanjassa, joka tarjoaa matkailijoille ainutlaatuisen yhdistelmän historiaa, modernia arkkitehtuuria, herkullista ruokaa ja korkeatasoista kulttuuria.

Bilbao – Viva la vida en el País Vasco

Tervetuloa Bilbaoon

Bilbao on kaupunki Pohjois-Espanjassa, Biscayanlahden rannalla. Se on kuuluisa modernista arkkitehtuuristaan, kulttuurikohteistaan ja herkullisesta baskiruoastaan. Bilbao on monipuolinen matkakohde, joka tarjoaa vierailijoilleen sekä kaupunkielämän vilinää että upeita luontokokemuksia.

Bilbaon symboleja

Bilbao tunnetaan erityisesti Guggenheim-museosta, joka on yksi kaupungin symbolisista maamerkeistä. Museo on moderni arkkitehtoninen mestariteos, ja sen sisällä voi ihailla monipuolista taidetta eri aikakausilta. Toisena symbolina Bilbaossa pidetään Zubizuri-siltaa, joka yhdistää Uribitarten ja Campo Volantinin kaupunginosat.

Ihana majoitus Bilbaossa

Bilbaossa on lukuisia hyviä majoitusvaihtoehtoja eri budjeteille. Yksi suosituimmista vaihtoehdoista on Hotelli Gran Bilbao. Tämä neljän tähden hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla ja tarjoaa modernit ja tilavat huoneet sekä erinomaisia palveluita, kuten ravintolan ja kuntokeskuksen.

Oletko kiinnostunut yöpymään perinteisemmissä puitteissa? Silloin Hotel Carlton saattaa olla sopiva valinta. Tämä viiden tähden hotelli on rakennettu historialliseen rakennukseen ja tarjoaa tyylikkäitä ja ylellisiä huoneita sekä upeat puitteet rentoutumiseen, kuten spa-osaston ja kattoterassin.

Jos matkustat hieman pienemmällä budjetilla, voi Casual de las Musas olla hyvä vaihtoehto. Tämä budjettihotelli sijaitsee vanhassa kaupungissa ja tarjoaa viihtyisät huoneet, ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja ystävällisen palvelun.

Tutustu Baskimaan keittiöön

Bilbaossa ruoka on tärkeä osa paikallista kulttuuria, ja kaupungista löytyy lukuisia ravintoloita ja baareja, joissa voi maistella baskiruokia. Yksi suosituimmista ravintoloista on La Viña del Ensanche. Tämä perinteinen ravintola tarjoilee herkullisia baskiruokia aidoissa puitteissa. Suosittelemme kokeilemaan erityisesti txuletonia eli vasikanpihvaa.

Toinen suosittu ravintola on Baster. Täällä voi nauttia perinteisistä baskiruuista modernilla twistillä. Ravintolan erikoisuutena on Ongiza-pöytä, jossa voi maistella erilaisia baskilaisherkkuja ja viinejä.

Luontoelämyksiä ja aktiviteetteja

Bilbao tarjoaa myös upeita luontokohteita ja aktiviteetteja. Esimerkiksi Urkiolan luonnonpuisto on erinomainen paikka patikointiin ja maastopyöräilyyn. Puisto sijaitsee noin 30 kilometrin päässä keskustasta ja siellä voi nähdä upeita järviä, metsiä ja vuoria.

Jos kaipaat vesielämän ihmeitä, suuntaa Bilbaon akvaarioon. Akvaario sijaitsee keskustan läheisyydessä ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua erilaisiin mereneläviin. Suosittelemme erityisesti käyntiä haitunnelissa, jossa voi ihailla haita ja muita mereneläviä aivan lähietäisyydeltä.

Bilbao on täynnä elämää ja tarjoaa vierailijoilleen monipuolisia elämyksiä. Olipa matkabudjettisi mikä tahansa, Bilbaon majoitusvaihtoehdot takaavat mukavan yöpymisen. Muista myös maistaa herkullista baskiruokaa ja tutustua paikalliseen kulttuuriin. Älä unohda myöskään tutustua alueen upeaan luontoon ja aktiviteetteihin.

Linkit

 

Bilbaon viralliset matkailusivut: https://www.bilbaoturismo.net/ Tämä sivusto tarjoaa kattavaa tietoa Bilbaon nähtävyyksistä, tapahtumista, ravintoloista ja hotelleista.

Bilbaon lentokenttä (Bilbao Airport): https://www.aena.es/en/bilbao-airport/index.html Täältä saat tietoa Bilbaon lentokentän palveluista, lennoista ja kuljetusvaihtoehdoista keskustaan.

Bilbaon julkinen liikenne (Bilbao Metro): https://www.metrobilbao.eus/ Tämä sivusto tarjoaa tietoa Bilbaon metrojärjestelmästä, reiteistä ja lippujen hinnoista.

Bilbaon Guggenheim-museo: https://www.guggenheim-bilbao.eus/en/ Saat tietoa kuuluisasta Guggenheim-museosta, sen näyttelyistä ja aukioloajoista.

Matkaopas Bilbaoon Lonely Planetilla: https://www.lonelyplanet.com/spain/bilbao Lonely Planetin matkaopas antaa hyödyllistä tietoa Bilbaosta, sen nähtävyyksistä ja aktiviteeteista.