Espanjaan

Zaragoza

Zaragoza – Espanjan monipuolinen helmi

Kulttuurin ja historian ystävälle

Zaragoza on kaupunki, joka tarjoaa upeita kulttuurikohteita ja mahdollisuuden tutustua Espanjan rikkaaseen historiaan. Yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä on Basilica de Nuestra Señora del Pilar, joka on yksi maailman tärkeimmistä katolisista pyhiinvaelluskohteista. Basilika sijaitsee Ebrojoen varrella, ja sen valtavat kultaiset kupolit kohoavat kaupungin horisonttiin. Rakennuksen sisällä voit ihailla kauniita taidekokoelmia ja upeaa arkkitehtuuria.

Toinen merkittävä kohde Zaragozassa on Aljafería-palatsi, joka on maurilaisen arkkitehtuurin helmi. Palatsi tarjoaa kävijöilleen mahdollisuuden tutustua Espanjan muslimivallan aikaan ja sen vaikutukseen maan kulttuuriin. Palatsissa järjestetään myös opastettuja kierroksia, joilla voi oppia lisää alueen historiasta.

Zaragozassa voi myös tutustua maan armeijan historiaan. Parque de las Delicias -puistossa sijaitseva Museo de Zaragoza -museo esittelee Espanjan sotahistoriaa eri aikakausilta. Museo tarjoaa mielenkiintoista tietoa Espanjan menneisyydestä ja sen roolista eri sotien aikana.

Gastronomian ja yöelämän ilot

Zaragoza on myös mainio matkakohde ruoan ja juoman ystäville. Kaupunki tarjoaa monipuolisen valikoiman perinteisiä espanjalaisia ruokia ja herkkuja. Voit nauttia paikallisista tapaksista, kokeilla chorizoa tai maistella kaupungin kuuluisaa kalamari all’arrabiataa. Zaragozassa on myös useita ravintoloita ja kahviloita, joista voi löytää kansainvälisen keittiön herkkuja.

Zaragozan kaupungin yöelämä on vilkas ja monipuolinen. Voit nauttia tunnelmallisista baareista ja ravintoloista, joissa voit maistella paikallisia oluita ja viinejä. Kaupungissa järjestetään myös erilaisia musiikki- ja kulttuuritapahtumia, joissa voit viihtyä iltaisin.

Luonnonkaunis Zaragoza ja sen ympäristö

Zaragoza sijaitsee kauniin luonnon ympäröimänä. Kaupungin lähistöllä on upeita luontokohteita ja ulkoilumahdollisuuksia. Voit esimerkiksi vierailla Monasterio de Piedra -luostarissa ja sen uskomattomissa vesiputouksissa. Voit myös tutustua kaupungin viheralueisiin, kuten Parque Grande José Antonio Labordetaan, jossa voit nauttia piknikistä tai kävelyretkestä.

Zaragozasta on myös helppo tehdä päiväretkiä ympäröiviin kyliin ja kaupunkeihin. Esimerkiksi jokiristeily Ebrojoella tai vierailu viinitilalla ja maisteluista viinejä ovat suosittuja aktiviteetteja.

Zaragoza on monipuolinen matkakohde, joka tarjoaa kulttuuria, gastronomiaa ja luontoa kauniissa ympäristössä. Tämä kaupunki on ehdottomasti tutustumisen arvoinen, olit sitten kiinnostunut historiasta, ruoasta tai ulkoilusta.
Pyyntö epäonnistui. Virhekoodi: 500 read timeout

Ostokset Zaragozassa

Sopiva kaupunki shoppailuun

Zaragoza on täydellinen kaupunkikohde espanjalaisille ostoksille. Kaupunki tarjoaa laajan valikoiman ostosmahdollisuuksia, aina pienistä gallerioista suuriin tavarataloihin. Zaragozan ostosalueet ovat kävelyetäisyydellä toisistaan, joten voit helposti käydä useassa paikassa saman päivän aikana.

Tärkeimmät ostosalueet

Paseo de la Independencia on Zaragozan tunnetuin ostostänaväyä. Täällä on runsaasti luksusliikkeitä, kansainvälisiä vaatemerkkejä ja tyylikkäitä putiikkeja. Kauniilla kävelykadulla voit nauttia ostosten teosta samalla ihaillen kaupungin upeaa arkkitehtuuria.

Toinen mahtava ostosalue Zaragozassa on Calle de Alfonso I. Tämä keskiaikainen katu on täynnä elämää ja sillä on useita kauppakeskuksia, pieniä liikkeitä ja ravintoloita. Kävelykadulla on myös kuuluisa Gran Cine-teatteri, joka on yksi kaupungin tärkeimmistä historiallisista rakennuksista.

Jos etsit hieman erilaisempia ostoksia, Plaza de los Sitios on oikea paikka sinulle. Täällä voit löytää erilaisia kirpputoreja ja antiikkiliikkeitä, joista voi tehdä löytöjä kiinnostavista esineistä ja vaatteista.

Tavalliset ostosmahdollisuudet

Zaragozasta löydät myös kaikki tärkeimmät ketjuliikkeet ja tavaratalot. Esimerkiksi El Corte Inglés on suuri tavaratalo, josta löydät kaiken tarvitsemasi. Tämä tavaratalo on suosittu paikallisten keskuudessa ja se tarjoaa laajan valikoiman vaatteita, elektroniikkaa, kodintarvikkeita ja paljon muuta.

Turistit rakastavat myös Pilarin markkinoita. Täällä voit löytää kaikenlaisia ​​tuotteita, kuten paikallisia herkkuja, käsitöitä, vaatteita ja jopa kukkia. Pilarin markkinat ovat täydellinen paikka tehdä matkamuistoja ja löytää ainutlaatuisia esineitä.

Paikalliset herkut

Zaragozan tunnettuja paikallisia herkkuja ovat muun muassa mariluise-pikkuleivät, jotka ovat suosittu makupala kaupungin markkinoilla. Voit myös maistella pikantteja chorizo ​​makkaroita ja tryffelihunajaa, jotka ovat alueen erikoisuuksia.

Ostosten jälkeen

Kun olet tehnyt ostoksesi, voit rentoutua Zaragozan lukuisissa kahviloissa ja ravintoloissa. Kokeile paikallisia erikoisuuksia, kuten callos de Zaragozaa (papumuhennosta) tai gazpachueloa (kylmää tomaattikeittoa). Voit myös nauttia paikallisesta viinistä tai maistella erilaisia ​​tapaksia.

Zaragoza on ostosten ja ruoan ystävän unelmakohde. Kaupungissa voit uppoutua espanjalaiseen kulttuuriin, nauttia kauniista arkkitehtuurista ja tehdä ainutlaatuisia ostoksia. Matkasi Zaragozaan tulee taatusti olemaan unohtumaton.

Zaragoza – historiaa ja nykyaikaa

Kaupunki Zaragoza

Zaragoza on Espanjan kuudenneksi suurin kaupunki, jossa asuu noin 700 000 ihmistä. Kaupunki sijaitsee Ebro-joen varrella Aragonian alueella Keski-Espanjassa. Zaragoza on tunnettu rikkaasta historiastaan ja arkkitehtuuristaan.

Kulttuuri ja nähtävyydet

Zaragoza tarjoaa matkailijoilleen monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä on Basilica de Nuestra Señora del Pilar, joka on tärkeä pyhiinvaelluskohde. Toisen maailmansodan aikana kaupunkiin pommittivat sekä kummankin osapuolen lentokoneet. Tämä johti pilarin tärvelloga-julkisivuun, ja korjaus kesti 17 vuotta, vuosina 1984 – 2021. Zaragozan linna ja Aljaferían palatsi ovat myös vierailun arvoisia kohteita.

Liikkuminen Zaragozassa

Jalkaisin

Zaragoza on suhteellisen kompakti kaupunki, joten useimmat nähtävyydet ovat helposti saavutettavissa kävellen. Kaupungissa on myös hyvin hoidettuja jalkakäytäviä, jotka tekevät kävelystä miellyttävää.

Joukkoliikenne

Zaragozan joukkoliikennejärjestelmä koostuu metrosta, bussista ja raitiovaunuista. Metro on nopea ja tehokas tapa liikkua kaupungin eri osien välillä. Bussit kulkevat kattavasti ympäri kaupunkia ja tarjoavat hyvän vaihtoehdon liikkumiseen. Raitiovaunut puolestaan tarjoavat helpon tavan liikkua keskustan alueella.

Taksi

Zaragozassa on helposti saatavilla olevia takseja, joita voi käyttää liikkumiseen kaupungin sisällä. Taksi on hyvä vaihtoehto etenkin silloin, kun haluaa liikkua nopeasti tai kun matkaan kuuluu paljon tavaroita.

Pyräily

Zaragoza on pyöräilyystävällinen kaupunki, jossa on laaja pyöräilyverkosto. Kaupungissa on myös mahdollisuus vuokrata polkupyöriä, jotka tarjoavat kätevän tavan tutustua kaupunkiin.

Autonvuokraus

Zaragozassa on useita autovuokraamoja, joista voi vuokrata auton omatoimista liikkumista varten. Autolla liikkuminen tarjoaa mahdollisuuden tutustua myös kaupungin ulkopuolisiin alueisiin ja nähtävyyksiin.

Zaragoza tarjoaa matkailijoilleen monipuolisia vaihtoehtoja liikkumiseen kaupungissa. Riippuen omista mieltymyksistä ja tarpeista, voi valita itselleen sopivimman liikkumismuodon.

Zaragoza – kaupunki jossa yhdistyy historia ja nykyaika

Kulttuurin aarteita

Zaragoza sijaitsee Espanjassa ja se on Aragonian pääkaupunki. Kaupunki on tunnettu rikkaasta kulttuuriperinnöstään ja historiallisista nähtävyyksistään. Yksi kaupungin kuuluisimmista nähtävyyksistä on La Seo-katedraali, joka on kulttuurillisesti ja arkkitehtonisesti merkittävä kokonaisuus.

Muita Zaragozan kulttuurisia aarteita ovat Aljaferian palatsi, joka on keskiaikainen linna ja mahtava näkyvästi Ebro-joen varrella. Palatsi on nykyään osa Aragonian itsehallintoalueen parlamenttia. Toinen merkittävä nähtävyys on Basilica del Pilar, joka on yksi Espanjan suurimmista ja käydyimmistä pyhiinvaelluskohteista. Basilikan julkisivua koristaa maalauksellinen kerros, joka kuvastaa Marian elämää ja ihmeitä.

Goyan mestariteokset

Zaragoza on myös kuuluisa 1700-luvun Espanjan mestarimaalarin Francisco Goyan syntymäkaupunkina. Goya jättäi jälkeensä monia upeita taideteoksia, joita voi ihailla Zaragozan taidemuseossa. Museo sisältää myös teoksia muilta kuuluisilta taiteilijoilta, kuten El Grecolta, Velázquezilta ja Rembrandtilta.

Kaupunkijuhlat ja festivaalit

Zaragoza on tunnettu myös pääsiäisen juhlistaan, jolloin kaupunki on täynnä kulttuuritapahtumia ja musiikkiesityksiä. Yksi merkittävimmistä festivaaleista on Semana Santa, joka on Andalusiasta kotoisin oleva perinne. Juhlasaatossa kannetaan pyhimyksiä ja muistetaan Jeesuksen kuolemaa ja ylösnousemusta. Juhlan aikana kaupungissa järjestetään myös paljon musiikkikonsertteja ja muita tapahtumia.

Aktiviteetit Zaragozassa

Kävelykierros kaupungilla

Paras tapa tutustua Zaragozaan on ottaa kävelykierros kaupungilla. Kävelyreitti kulkee tärkeimpien nähtävyyksien ohi ja antaa mahdollisuuden ihailla kaupungin kaunista arkkitehtuuria ja tunnelmaa.

Ebro-joen virkistysmahdollisuudet

Ebro-joki tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten veneretkiin ja melontaan. Joelle rakennetut puistot ja ulkoilualueet tarjoavat mahdollisuuden rentoutumiseen ja ulkoiluun kauniissa ympäristössä.

Luontoelämyksiä lähialueella

Zaragozan ympärillä on upeaa maaseutua ja luonnonkauniita maisemia, jotka tarjoavat mahdollisuuden maastopyöräilyyn, retkeilyyn ja patikointiin.

Tapahtumat ja markkinat

Zaragozassa järjestetään vuosittain paljon erilaisia tapahtumia ja markkinoita. Esimerkiksi Fiestas del Pilar -juhla, joka järjestetään lokakuussa, on kaupungin suurin juhla, jossa on musiikkia, tanssia ja ilotulituksia. Lisäksi kaupungissa järjestetään koko vuoden ajan erilaisia taide- ja kulttuuritapahtumia, jotka tarjoavat mukavaa ajanvietettä vierailijoille.

Ostokset ja ruokailu

Zaragoza tarjoaa lukuisia ostosmahdollisuuksia erilaisissa putiikeissa ja toreilla. Kaupungissa on myös laaja valikoima ravintoloita ja baareja, joissa voi nauttia paikallisista herkuista ja perinteisistä ruokalajeista.

Zaragoza – Espanjan kulttuurin ja historian kehto

Katedraali-Basílica de Nuestra Señora del Pilar

Zaragozan maamerkki ja yksi tärkeimmistä uskonnollisista paikoista Espanjassa on Katedraali-Basílica de Nuestra Señora del Pilar. Pilarin Neitsyt Marian kunniaksi rakennetussa kirkossa voi ihailla upeaa arkkitehtuuria ja siellä on myös sisällä vaikuttava kappeli.

Aljaferían palatsi

Aljaferían palatsi on arabien rakentama palatsi, joka toimi aikoinaan Al-Andalusrin hallitsijoiden asuintilana. Nykyään se on Espanjan parlamentin istuntotila Aragonian itsehallintoalueelle. Tämä upea esimerkki maurelainen arkkitehtuurista on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde Zaragozassa.

Puente de Piedra

Puente de Piedra, eli Kivisilta, on yksi Zaragozan tunnetuimmista maamerkeistä. Se on kaunis silta, joka yhdistää kaksi jokea, Ebro ja Huerva. Keskiajalta peräisin oleva silta on kuuluisa kauniista arkkitehtuuristaan ja kaupungin upeiden näköalojen tarjoamisesta sillalta käsin.

La Seo del Salvador

La Seo del Salvador on Zaragozan toinen tärkeä katedraali, joka on omistettu Pyhälle Salvadorille. Katedraali sijaitsee lähellä Katedraali-Basilicaa ja sen historia ulottuu takaisin roomalaiselle ajalle. Katedraalissa voi ihailla uskomattomia maalauksia, koristeellisia pylväitä sekä upeaa goottilaista arkkitehtuuria.

El Tubo

El Tubo on Zaragozan vanhakaupungin alue, joka on kuuluisa lukuisista ravintoloistaan ja tapas-baareistaan. Alueella voi nauttia herkullisia paikallisia ruokia ja perinteisiä tapaksia. El Tubo on täydellinen paikka rentoutua, kokea paikallista kulttuuria ja herkutella espanjalaisella keittiöllä.

Espanja matkakohde: Zaragoza ja sen ravintolat

Keskusta-alueen ravintolat

Zaragoza on Espanjan kuudenneksi suurin kaupunki ja se sijaitsee Aragonian alueella. Kaupungissa on paljon ravintoloita, joissa voi maistella paikallista ruokakulttuuria. Keskusta-alueella on erityisen paljon hyviä vaihtoehtoja.

Rincón de Celestino

Rincón de Celestino on perinteinen aragonesilainen ravintola, joka tarjoaa herkullisia paikallisia ruokia. Ravintolan erikoisuutena ovat esimerkiksi paistetut ja paahdetut kanat sekä erilaiset liharuoat. Hinnat ovat kohtuulliset ja palvelu ystävällistä.

La Matilde

La Matilde on moderni ravintola, joka yhdistelee perinteistä ja nykyaikaista ruokaa. Listalta löytyy sekä paikallisia että kansainvälisiä herkkuja. Ravintolassa panostetaan laadukkaisiin raaka-aineisiin, ja ruoat valmistetaan tuoreista ja lähialueella tuotetuista tuotteista.

La Ontina

La Ontina on tunnelmallinen ravintola, joka tarjoaa perinteisiä espanjalaisia ruokia. Ravintola sijaitsee kauniissa vanhassa rakennuksessa ja siellä on mukava viettää iltaa esimerkiksi romanttisessa ilmapiirissä. Listalta löytyvät muun muassa paellat, tapakset ja erilaiset merenelävät.

El Tubo -alueen tapasbaarit

Zaragozan kuuluisin ja vilkkain tapasalue on El Tubo. Alue kuhisee lukuisia tapasbaareja, joissa voi maistella paikallisia herkkuja ja nauttia perinteisestä espanjalaisesta tunnelmasta.

Taberna Doña Casta

Taberna Doña Casta on suosittu tapasbaari, joka tarjoaa herkullisia tapaksia ja muita pieniä annoksia. Listalta löytyvät muun muassa jamón serrano, manchego-juusto, chorizot ja paikalliset oluet. Baari on vilkas ja siellä on mukava istua ja seurata paikallista elämää.

Casa Lac

Casa Lac on moderni ja tyylikäs tapasbaari, joka tarjoaa laadukkaita tapaksia ja muita pieniä annoksia. Ravintolalla on myös hyvä valikoima viinejä, joita kannattaa maistella yhdessä herkkujen kanssa.

La Republicana

La Republicana on viehättävä ja kodikas tapasbaari, jossa tarjoillaan herkullisia tapas-annoksia. Baarin erikoisuutena ovat esimerkiksi paistetut sienet, valkosipulietanat ja chistorra-makkarat. Hinnat ovat edulliset ja palvelu ystävällistä.

Zaragoza on loistava matkakohde ruokamatkailijoille. Kaupungissa on paljon ravintoloita ja tapasbaareja, joissa voi maistella paikallisia herkkuja. Keskusta-alueella sijaitsevat ravintolat tarjoavat laajan valikoiman eri ruokakulttuureja, ja El Tubo -alueen tapasbaareissa voi uppoutua perinteiseen espanjalaiseen tunnelmaan. Olipa sitten kiinnostunut perinteisestä aragonesilaisesta ruoasta tai modernista ruokakulttuurista, Zaragoza tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja.

Zaragoza – Espanjan historiallinen kaupunki

Perustietoa Zaragozasta

Zaragoza on suuri kaupunki Espanjassa, ja se sijaitsee maan Koillis-osassa Ebro-joen varrella. Zaragoza on Aragonian itsehallintoalueen pääkaupunki, ja siellä asuu noin 700 000 asukasta. Kaupunki on saanut nimensä Rooman aikaisen Cesaraugusta-nimisen siirtokunnan mukaan.

Historia

Zaragoza on yksi Espanjan vanhimmista kaupungeista, ja sen historia ulottuu yli 2 000 vuoden taakse. Kaupunki perustettiin 24 eaa. eli Rooman ajan lopulla, kun legioonalaiset rakensivat Cesaraugustaksi kutsutun siirtokunnan.

Keski-ajalla Zaragoza oli muslimien vallassa, kunnes se vallattiin takaisin kristityille vuonna 1118. Kaupunki kukoisti Renessanssin aikana ja oli Espanjan hallitsijoiden suosiossa. Zaragozassa kruunattiin myös monia Espanjan kuninkaita.

Zaragoza oli tärkeä rooli Espanjan itsenäistymisessä, kun se taisteli vastaan Napoleonin armeijaa vuonna 1808. Tämä taistelu tunnetaan ”Puolustuksen saarella” ja se oli merkittävä tapahtuma Espanjan vapautustaistelussa.

Kulttuuri ja nähtävyydet

Zaragoza on kulttuurillisesti rikas kaupunki, jossa yhdistyy useiden eri aikakausien arkkitehtuuri. Kaupungissa on paljon historiallisia nähtävyyksiä, kuten Rooman aikaisia raunioita ja keskiaikaisia linnoja.

Yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä on Basilica de Nuestra Senora del Pilar, joka on tärkeä pyhiinvaelluskohde katolisille. Tämä goottilainen kirkko on omistettu Neitsyt Marian ilmestymiselle. Kirkossa on myös maalauksia kuuluisilta taiteilijoilta, kuten Goya ja Velázquez.

Toinen tärkeä nähtävyys on Aljaferían linna, joka on peräisin muslimien valta-ajalta. Linna on Unescon maailmanperintökohde ja siinä on upea muslimien arkkitehtuuri. Linna toimii nykyään Aragónin parlamentin istuntosalina.

Zaragozassa järjestetään myös joka vuosi kuuluisa Sadonjuhla, joka on yksi Espanjan suurimmista festivaaleista. Sadonjuhlaa vietetään syyskuussa ja siihen kuuluu musiikkia, tanssia ja ilotulituksia. Festivaalin aikana kaupunki täyttyy iloisista ihmisistä ja Zaragozan perinteisistä ruoista.

Kaiken kaikkiaan Zaragoza tarjoaa vierailijoilleen mielenkiintoisen sekoituksen historiaa, kulttuuria ja perinteitä. Kaupunki on ehdottomasti tutustumisen arvoinen matkakohde Espanjassa.

Zaragoza – historiallinen kaupunki Espanjassa

Kaupungin historia

Zaragoza on historiallinen kaupunki Aragonian alueella Espanjassa. Se perustettiin roomalaisten aikoina ja on sittemmin kasvanut tärkeäksi kaupalliseksi ja kulttuurikeskukseksi. Zaragoza onkin täynnä upeita historiallisia rakennuksia ja nähtävyyksiä.

Nähtävyydet

Kaupungissa on useita merkittäviä nähtävyyksiä, kuten Basilica del Pilar, joka on yksi tärkeimmistä hengellisistä paikoista Espanjassa. Se on upea barokkityylinen kirkkorakennus, joka on omistettu Pyhälle Neitsyt Marialle. Toisena merkittävänä nähtävyytenä on Aljaferían linna, joka on muslimien aikakaudelta peräisin oleva linna, joka vaikuttaa kuin suoraan saduista.

Majoitus

Zaragoza tarjoaa monia vaihtoehtoja majoitukselle, oli sitten etsimässä luksushotelleja tai edullisempia vaihtoehtoja.

Luksusmajoitus

Yksi suosituimmista luksushotelleista Zaragozassa on Hotel Palafox. Tämä hotelli sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa tyylikkäitä huoneita, ravintoloita ja muita ylellisiä palveluita. Toisena vaihtoehtona voi valita Hotel Meliá Zaragozan, joka tarjoaa upeat näkymät Basilica del Pilariin sekä rentouttavan kylpyläosaston.

Keskustahotellit

Zaragozan keskustassa on myös useita keskitason hotelleja, jotka tarjoavat mukavia huoneita ja hyvää sijaintia kaupungin nähtävyyksiin. Esimerkiksi Hotel Sauce on perheomisteinen hotelli, joka tarjoaa kodikasta tunnelmaa ja hyvää hinta-laatusuhdetta. Hotel Goya on toinen hyvä vaihtoehto, joka sijaitsee aivan kaupungin keskustassa ja tarjoaa modernit huoneet.

Edulliset vaihtoehdot

Mikäli matkabudjetti on rajallinen, Zaragozan alueelta löytyy myös useita edullisia hotelleja ja hostelleja. Hostal Cataluña tarjoaa perustason majoitusta hintaan, joka sopii matkailijoille, jotka haluavat säästää yöpymiskuluissa. Toisena edullisena majoitusvaihtoehtona voi valita Hotel Paris Centro, joka sijaitsee aivan kaupungin keskustassa ja tarjoaa siistit huoneet kohtuuhintaan.

Päätelmä

Zaragoza on upea matkakohde Espanjassa, joka tarjoaa monia historiallisia nähtävyyksiä ja kulttuurisia elämyksiä. Kaupungissa on lukuisia majoitusvaihtoehtoja, jotka vastaavat eri matkustajien tarpeisiin ja budjettiin. Riippumatta siitä, minkä tyyppisen majoituksen valitsee, Zaragozassa voi varmasti nauttia unohtumattomasta lomasta.

Linkkejä aiheesta

 

Zaragozan matkailusivusto: https://www.zaragoza.es/ciudad/turismo/en/ Tämä sivusto tarjoaa tietoa Zaragozan nähtävyyksistä, kulttuurista, tapahtumista ja matkailupalveluista englanniksi.

Basilica of Our Lady of the Pillar (Basílica de Nuestra Señora del Pilar): https://www.basilicadelpilar.es/en/ Saat tietoa Zaragozan kuuluisasta Pilarin basilikasta, joka on tärkeä uskonnollinen kohde ja arkkitehtoninen helmi.

Aljaferían palatsi (Palacio de la Aljafería): https://www.aljaferia.org/en/ Täältä saat tietoa Aljaferían palatsista, joka on upea esimerkki islamilaisesta arkkitehtuurista Espanjassa.

Zaragozan vanhakaupunki (Casco Histórico de Zaragoza): https://www.spain.info/en/destination/casco-historico-zaragoza/ Tietoa Zaragozan vanhastakaupungista, joka on täynnä historiallisia rakennuksia ja viehättäviä katuja.

Matkaopas Zaragozaan Tripadvisorilla: https://www.tripadvisor.com/Tourism-g187448-Zaragoza_Province_of_Zaragoza_Aragon-Vacations.html Tripadvisorin matkaopas tarjoaa matkailijoiden arvosteluja, suosituksia ja tietoa Zaragozasta.