Espanjaan

Bilbaon Wetxuksen tiedekeskus

Historia ja tausta

Historia ja tausta

Bilbaon Wetxus on tiedekeskus, joka sijaitsee Bilbaon kaupungissa Baskimaassa, Espanjassa. Se perustettiin vuonna 2000 tavoitteenaan tarjota kävijöilleen vuorovaikutteisia ja opettavaisia tiedekokemuksia.

Wetxus-nimi tulee baskin kielestä ja tarkoittaa ”tietoa” tai ”ymmärrystä”. Museon perustaja, Baskimaan autonomisen hallinnon organisaatio, halusi edistää tieteen ja teknologian tuntemusta alueella ja tarjota opiskelijoille ja yleisölle innovatiivisia oppimiskokemuksia.

Kokoelmat ja näyttelyt

Kokoelmat ja näyttelyt

Bilbaon Wetxus tarjoaa monipuolisen valikoiman näyttelyitä ja kokoelmia, jotka kattavat laajan kirjon tieteen ja teknologian osa-alueita. Museon pysyvät näyttelyt sisältävät muun muassa osiot biologiasta, fysiikasta, kemiasta ja astronomiasta.

Wetxusissa pääsee tutkimaan interaktiivisia asioita, kuten optisia illuusioita, virtuaalitodellisuutta, robotiikkaa ja sähkömagneettisia ilmiöitä. Lisäksi museo järjestää vaihtuvia näyttelyitä, jotka käsittelevät ajankohtaisia tieteellisiä aiheita ja ilmiöitä.

Museo on suosittu kohde niin perheiden kuin koululaistenkin keskuudessa, ja se tarjoaa erilaisia työpajoja ja toimintoja, jotka täydentävät näyttelyitä ja auttavat kävijöitä oppimaan tieteestä innostavalla ja hauskalla tavalla.

Museon tarina

Museon tarina

Bilbaon Wetxus perustettiin vastauksena tarpeeseen lisätä tiedon ja ymmärryksen jakamista Baskimaassa. Museo avattiin vuonna 2000 ja se on kehittynyt ja kasvanut vuosien varrella.

Alun perin museossa oli vain muutamia näyttelyitä ja kokoelmia, mutta sen suosion kasvaessa myös laajempi valikoima näyttelyitä ja toimintoja otettiin käyttöön. Tänä päivänä Wetxus on yksi Baskimaan suosituimmista kulttuurikohteista ja se houkuttelee vuosittain tuhansia kävijöitä niin paikallisesti kuin kansainvälisestikin.

Museo on sitoutunut jatkuvasti kehittymään ja tarjoamaan uusia ja opettavaisia kokemuksia kävijöilleen. Siitä on tullut paikka, jossa lapset ja aikuiset voivat oppia tieteestä ja teknologiasta interaktiivisella ja hauskoilla tavoilla.

Virtuaalikierros

Bilbaon Wetxuksen tiedekeskus tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden nauttia virtuaalikierroksesta, joka vie heidät syvälle tieteen ja teknologian maailmaan. Tällä kierroksella vierailijat voivat tutustua erilaisiin näyttelyihin ja interaktiivisiin aktiviteetteihin, oppia uutta ja nauttia jännittävästä tieteellisestä seikkailusta. Virtuaalikierros tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea Wetxuksen tiedekeskus ilman fyysistä läsnäoloa ja voi toimia innostavana esikäyntinä ennen varsinaista vierailua.

Tapahtumat ja Aktiviteetit

Bilbaon Wetxuksen tiedekeskus järjestää erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja niin lapsille kuin aikuisillekin. Täällä vierailijat voivat osallistua tieteellisiin näytöksiin, työpajoihin, luentoihin ja keskustelutilaisuuksiin. Tapahtumat voivat käsitellä laajasti eri tiedealoja, kuten fysiikkaa, kemiaa, biologiaa ja teknologiaa. Aktiviteetit tarjoavat kävijöille mahdollisuuden edistää luovuuttaan, oppia uutta ja kokea tiede käytännössä. Wetxuksen tiedekeskus on aktiivinen tapahtumapaikka, jossa on aina jotain kiinnostavaa ja innostavaa tarjolla.

Opastus ja Koulutus

Bilbaon Wetxuksen tiedekeskus tarjoaa opastettuja kierroksia ja koulutusohjelmia sekä yksittäisille vierailijoille että ryhmille. Näissä opastuksissa kävijät saavat syvällisempää tietoa näyttelyiden sisällöistä ja pääsevät tutustumaan tiedekeskuksen eri näkökulmiin. Koulutusohjelmat on suunniteltu eri ikäryhmille ja koulutusasteille, tarjoten opettajille mahdollisuuden tuoda oppilaita oikealle tiedemyönteiselle kentälle. Wetxuksen tiedekeskus pyrkii edistämään koulutuksellisia tavoitteitaan tarjoamalla monipuolisia ja innostavia oppimiskokemuksia vierailijoilleen.

Museokauppa

Bilbaon Wetxuksen tiedekeskuksessa on laaja valikoima tuotteita tarjolla olevan museokaupan kautta. Museokaupassa voi ostaa matkamuistoja, kuten t-paitoja, mukeja ja avaimenperiä, jotka ovat kaikki korkealaatuisia ja suunniteltu edustamaan museon teemoja ja näyttelyitä. Lisäksi museokaupasta löytyy myös tieteellisiä leluja ja pelejä, oppikirjoja, taide-esineitä sekä muita hauskoja ja opettavaisia tuotteita. Museokauppa on avoinna museon aukioloaikoina, joten vierailijat voivat tutustua tarjontaan ja hankkia muistoja koko perheelle.

Kävijän Opas

Bilbaon Wetxuksen tiedekeskuksen kävijän opas on hyödyllinen apuväline vierailijoille, jotka haluavat saada mahdollisimman paljon irti museokokemuksestaan. Opas sisältää tietoa museon näyttelyistä, esineistä ja niiden taustoista sekä eri alueiden ja näyttelyiden interaktiivisista ominaisuuksista. Lisäksi opas tarjoaa ohjeita ja vinkkejä siitä, miten voi osallistua näyttelyihin ja kokeilla erilaisia interaktiivisia toimintoja. Museon henkilökunta on myös paikalla auttamassa vierailijoita ja vastaamassa kysymyksiin.

Aukioloajat ja Liput

Bilbaon Wetxuksen tiedekeskuksen aukioloajat vaihtelevat vuodenajasta riippuen. Museo on yleensä avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10.00-19.00. Maanantaisin museo on suljettu. On kuitenkin suositeltavaa varmistaa aukioloajat ennen vierailua viralliselta verkkosivustolta tai ottamalla yhteyttä museon henkilökuntaan.

Liput Bilbaon Wetxuksen tiedekeskuksen museoon voi ostaa paikan päältä tai etukäteen verkkosivustolta. Lipun hinta riippuu vierailijan iästä ja toivomastaan palvelusta. Esimerkiksi aikuiset ja lapset maksavat eri hinnan ja lisämaksu voi olla tarpeen joissakin erikoisnäyttelyissä tai lisäpalveluissa.

Sijainti

Bilbaon Wetxuksen tiedekeskus sijaitsee Bilbaon kaupungissa, Espanjassa. Tarkka osoite on Abandoibarra Etorbidea, 2, 48009 Bilbao, Vizcaya. Tiedekeskus sijaitsee lähellä Guggenheim-museota ja Deusto-yliopiston kampusta, ja se on hyvin saavutettavissa julkisilla kulkuvälineillä. Museoon on helppo päästä kävellen tai joukkoliikenteellä, ja se tarjoaa myös parkkipaikkoja autoileville vierailijoille.